براي طلاق گرفتن راه ها و شیوه های مختلف و متنوعی وجود دارد که یکی از آن ها طلاق خلع است. همان طور که پیش تر هم به آن اشاره شد، راه ها و شیوه های مختلفی برای طلاق گرفتن وجود دارد که برخی از آن ها از طرف مرد هستند و برخی از آن ها از طرف زن. همچنین مشکلات و مسائل مختلفی هستند که باعث می شود زن یا مرد به صورت مشترک یا به تنهایی درخواست طلاق دهند، مشکلاتی مثل مشکلات مالی، مشکلات رفتاری، مشکلات خانوادگی و… . یکی از این انواع و اقسام طلاق ها هم، طلاق خلع است. در ادامه بحث هم همراه بهترین وکیل تهران دادجویان بمانید تا بیشتر با مطالبی مثل این که طلاق خلع چیست و چه ویژگی هایی دارد، وضعیت مهریه در طلاق به شیوه خلع، این که روند طلاق گرفتن به شیوه خلع چقدر طول می کشد، و وکیل خانواده طلاق به شیوه خلع بیشتر آشنا شوید.
طلاق خلع چیست؟
در اول مقاله بهتر است که پیش از صحبت درباره مسائلی مثل وضعیت مهریه در طلاق خلع، کمی چیستی طلاق را مرور کنیم. طلاق به معنی پایان شرعی و قانونی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر است و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان می رود. طلاق معمولاً وقتی اتفاق می افتد که استحکام رابطه زناشویی از بین می رود و میان زوجین ناسازگاری و تنش وجود دارد.
کسب اطلاعات بیشتر: اجرت المثل در طلاق توافقی
حال اما نوبتی هم که باشد نوبت آن است که ببینیم طلاق خلع چیست و چه ویژگی هایی دارد. در این مورد باید گفت که طلاق به شیوه خلع، طلاقی است که در آن زن از شوهر خود بیزار بوده و برای اینکه شوهر را راضی به اجرای صیغه طلاق نماید، مالی را به شوهر خود می بخشد، اعم از اینکه این مال خود مهریه بوده، معادل آن باشد، کمتر یا حتی بیشتر از مهریه. طلاق به شیوه خلعی از نوع بائن می باشد. در تعریف قانون و در ماده 1146 قانون مدنی تعریف طلاق از نوع خلع این گونه بیان شده است، طلاق به شیوه خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر میدهد طلاق میگیرد اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر از مهر باشد. در صورتی که خدای ناکرده در شرف طلاق از نوع خلع هستید، به شما توصیه می شود که حتما برای به نتیجه رسیدن پرونده تان، از یک وکیل خانوده طلاق خلع، استفاده نمایید. در قسمت پایینی این پاراگراف هم یکسری از ارکان و ویژگی های طلاق به شیوه خلع را با هم دیگر نظاره گر هستیم.
طلاق به شیوه خلع مبتنی بر دو رکن است و دو ویژگی کلی دارد:
تنفر و کراهت داشتن زوجه نسبت به زوج خویش به گونه ای که دوام زندگی را برای او یا هر دو مشکل ساخته است و منجر به نافرمانی، معصیت و بی توجهی به تکالیف شرعی و قانونی و نیز احساسات و عواطف انسانی می شود.
کسب اطلاعات بیشتر: شرایط طلاق توافقی در دوران بارداری
دادن مالی از سوی زن به مرد در مقابل انجام طلاق، تا وی را از زوجیت رها سازد، به گونه ای که زوج در زمان عده حق رجوع نداشته باشد. به مالی که زوجه می بخشد اصطلاحاً فداء یا فدیه می گویند و می تواند عین، دین یا منفعت باشد. در خصوص مقدار آن نیز ضابطه مشخصی وجود ندارد و به نحوه توافق طرفین بستگی دارد که در این صورت ممکن است همان مهریه یا غیر آن یا مالی به ارزش کمتر یا بیشتر از مقدار مهریه باشد، همچنین نفقه که در ذمه شوهر است یا اجرت شیر دادن فرزند در مدت معین می تواند فدیه قرار گیرد.
وضعیت مهریه در طلاق خلع
يكي از عمده سوالاتی که افرادی که متاسفانه در شرف طلاق و به خصوص طلاق به شیوه خلع هستند، دارند، در کنار سوالاتی مثل این که طلاق خلع چقدر طول می کشد، این است که وضعیت مهریه در طلاق خلع به چه شکلی است. در اين مورد بايد گفت که ابتدا وقتی زن عین مهریه، یا معادل مهریه اش، و یا حتی کم تر از میزان مهریه را به مرد به علت کراهت و تنفری که نسبت به زوج دارد، به او بذل کرد، در این حالت مرد حق رجوع به زن را ندارد، اما اگر زن به آن چه که بذل نموده رجوع کند، برای مثال : پس از گذشت مدتی با بالا رفتن قیمت سکه، زن از بذل مهریه اش پشیمان شود و تصمیم بگیرد از آن چه که به مرد بذل کرده رجوع کند و مهریه اش را مطالبه نماید، در چنین وضعیتی دیگر طلاق، طلاق به شيوه خلع نخواهد بود و طلاق به طلاق رجعی تبدیل خواهد شد که مرد می تواند همسرش را طلاق ندهد و در مدت زمان عده طلاق رجعی به او رجوع نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طلاق به شیوه خلع، یا برای استفاده از این روش برای طلاق گرفتن، به شما توصیه می شود که حتما از یک وکیل خانواده طلاق خلع حرفه ای مثل وکلای خانوادگی گروه حقوقی دادجویان کمک بگیرید، و ترجیحا او را برای بهتر به نتیجه رسیدن طلاق تان استخدام کنید.
کسب اطلاعات بیشتر: هزینه وکیل خانواده
طلاق خلع چقدر طول میکشد؟
در جواب این سوال که طلاق خلع چقدر طول می کشد بايد گفت که در صورتی که دادگاه حکم به طلاق زن دهد، زوج تا ۲۰ روز از تاریخ صدور حکم فرصت خواهد داشت تا در دادگاه تجدید نظر به حکم صادر شده اعتراض کند. اگر دادگاه تجدید نظر نیز حکم طلاق صادر کند یا شهور در مدت ۲۰ روزه اعتراضی نکند، حکم طلاق قطعی خواهد شد و زن می تواند بعد از آن اجرای صیغه طلاق را درخواست کرده و از شوهر خود جدا شود. البته لازم به ذکر است که حکم طلاق زن قابلیت فرجام خواهی دارد و مرد می تواند بعد از صدور حکم توسط دادگاه تجدیدنظر رسیدگی برای مرحله سوم را به دیوان عالی کشور بسپارد که در این جا دیگر حکم دیوان عالی نهایی است و شوهر نمی تواند برای بار چهارم دوباره درخواست رسیدگی کند.
وکیل خانواده طلاق خلع
امید است مطالبی که در طی مقاله مثل وضعیت مهریه در طلاق خلع یا این که طلاق خلع چقدر طول می کشد، بیان شدند، برای شما کاربردی و به درد بخور واقع شده باشند. اگر که خدای ناکرده در شرف هر نوع طلاق مثل همین طلاق به شیوه خلع هستید، به شما توصیه می شود که برای به نتیجه رسیدن بهتر طلاق تان، از یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق مجرب کمک بگیرید. برای این کار هم به شما توصیه می شود که سری به سایت گروه حقوقی معتبر و حرفه ای دادجویان بزنید، و از وکلای خانواده مجرب آن ها برای رسیدن به نتیجه دلخواهتان در دادگاه کمک بگیرید.
1 دیدگاه در “طلاق خلع”