وکیل ثبتی

یکی از پیچیده ترین مشکلات حقوقی که دامنه بسیار وسیعی دارد، مشکلات امور ثبتی می باشد که نیازمند وکیل ثبتی است. سازمان ثبت اسناد کشور متولی قانونی امور ثبتی در کشور می باشد که سابقه تشکیل آن به دوره قاجار برمی گردد. یکی از قوانین مهم و پیچیده در امور کشور قوانین ثبتی می باشد. سازمان ثبت اسناد وابسته به قوه قضاییه می باشد و همچنین دفاتر اسناد رسمی و دفاتر رسمی ازدواج و طلاق زیر مجموعه سازمان ثبت و اسناد کشور می باشد.

یکی از قانون های مهم پیچیده در سطح کشور قانون ثبتی می باشد و صرف آشنایی با این قانون نمی تواند ادعا کرد که در دعاوی ثبتی و مشکلات ناشی از آن موفق خواهید شد. از این رو برای حل مسائل حقوقی ثبتی پیش آمده برای شما پیشنهاد می شود قبل از هر اقدامی با یک وکیل ثبتی مشاوره داشته باشید و سپس برای حل مشکل ایجاد شده اقدام کنید. در این بخش می خواهیم در مورد داشتن بهترین وکیل تهران و اختیارات آن برای حل مشکلات شما به بحث و بررسی بپردازیم. با مجموعه دادجویان همراه باشید.

وکیل امور ثبتی کیست؟

وکیل ثبتی به فردی گفته می شود که در دعاوی ثبتی فعالیت دارد و به صورت کامل به قوانین و مقررات حاکم بر اموری ثبتی مسلط است. یک وکیل ثبتی در تهران با استفاده از علم و تجربه خویش می تواند قدم های محکمی جهت احقاق حقوق موکلین خود بردارد. وکیل ثبتی به تمامی قوانین و آیین نامه های حاکم بر ثبت اشراف دارد و با توجه به تجربه خود می تواند تمامی جوانب پرونده را سنجیده و پس از آن اقدام به دفاع از موکل خود نماید. گروه وکلای دادجویان با دارا بودن بهترین وکیل ثبتی در تهران آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.

افرادی که با مشکلات ثبتی درگیر هستند می توانند با کمک گرفتن از یک وکیل ثبتی در تهران تمامی مشکلا پرونده خود را حل کنند. کار اصلی و در حقیقت موضوع تحصیلی و شغلی وکلای ثبتی آشنایی کامل با قوانین و آیین نامه های ثبتی می باشد. در تمامی دفترخانه های ثبت اسناد رسمی می توانید وکیل ثبتی را به عنوان وکیل قانونی خود انتخاب کنید. البته در نظر داشته باشید که حیطه کاری وکیل ثبتی صرفا در انجام امور ثبتی خلاصه می شود بدین منظور که چنین وکیلی حق رسیدگی به مشکلات مربوطه در ادارات ثبت اسناد و املاک کشور و دفاتر ثبت اسناد رسمی را دارد و به شکل قانونی سعی در احقاق حقوق موکل خود می کند.

حتما می دانید که قوانین حاکم بر ثبت از جمله قوانین بااهمیت و ساختارهای پیچیده در کشور ایران و دیگر کشورهای دنیا می باشد. تنها با علم اندکی نسبت به مسائل ثبتی نمی توان ادعای قانونی بودن کرد و لازم است برای حل امورات ثبتی از یک وکیل ثبتی کمک بخواهید تا در حق شما اجحاف نشود.

بدیهی است که وکیل امور ثبتی با تخصص و تجربه ای که در اختیار دارد می بایست بهترین عملکرد را در جهت حفظ حقوق موکل خود داشته باشد. بسیاری از دعاوی امور ثبتی در خصوص اموال مشاع، افراز و تعارض در خصوص صدور اسناد می باشد که مجموعه دادجویان با توجه به تجربه ی چندین ساله ای که در این زمینه دارد توانسته است گامی هرچند کوچک در جهت حمایت قضایی از موکلین خود بردارد.

وکیل ثبتی

انواع دعاوی ثبتی با وکیل ثبتی

شاید شما هم جزو افرادی باشید که زمانی درگیر دعاوی ملکی شده اید و پس از بررسی متوجه شده اید که این دعاوی متفاوت از دعاوی ثبتی می باشد که در حیطه کاری وکیل ثبتی است. در حقیقت دعاوی ملکی بر سر نفس مالکیت یک ملک خاص است. اما دعاوی ثبتی عملیات ثبت سند یک ملک خاص را زیر نظر دارد و حق اعتراض در این حیطه را به فرد می دهد. این ریزه کاری ها در قوانین ثبتی اهمیت حضور یک وکیل ثبتی را نشان می دهد. بدیهی است که هرگونه دعاوی ثبتی در محاکم عمومی قابل رسیدگی است و نهاد دیگری کارایی حل این اعتراضات را ندارد. در کل دعاوی ثبتی را می توان به دسته های زیر تقسیم بندی کرد که هرکدام زیرشاخه های مربوط به خود را دارند. برای تمامی موارد بیان شده می توانید به بهترین وکیل ثبتی در تهران یعنی گروه وکلای دادجویان مراجعه کنید.

  • اعتراض به ثبت ملک یا درخواست ثبت ملک
  • اعتراض به ابطال یک سند رسمی ملکی و یا به ماهیت غیر قانونی این سند زیرا خارج از وظایف کارمندان اداره ثبت تنظیم گردیده شد است
  • هر گونه شکایت مبنی بر حقوق ارتفاقی ملک و یا مجهول بودن ضوابط اصلی تنظیم سند
  • کلیه امور در حیطه شناسنامه از جمله موارد ثبت تولد، اصلاح و تغییر نام فرد، حذف نام همسر از شناسنامه در صورت جدایی، تغییرات مربوط به سن و رفع ممنوع الخروج بودن موکل حقیقی
  • امور مربوط به ثبت اختراع نیز در این بخش بررسی می شود: اعتراض به ثبت اختراع یا ثبت نماد و نشان تجاری، اصلاح سند در صورت وجود اشتباه در این حیطه و همچنین درخواست صدور انواع سند مالکیت و فروش و ثبت موارد مشاع یا اصلاحیه در این بخش قرار می گیرند.
  • اعتراض به کلیه امور اجراییه یا ابطالیه اجراییه ثبتی اسناد لازم الاجرا می تواند از جمله دعاوی ثبتی باشد.
  • دعاوی اجرای ثبت
  • توقیف عملیات اجرایی و یا ابطال آن
  • ابطال اجراییه ثبتی
  1. اعتراض به اصل درخواست ثبت ملک
  2. اعتراض به تحدید ملک مورد درخواست ثبت
  3. اعتراض به حقوق ارتفاقی
  4. دعاوی مربوط به مواد ۱۴٧ و ۱۴٨ قانون ثبت
  5. اعتراض به ثبت سند
  6. اعتراض به ثبت توافقی به علت جعل یا اشتباه
  7. اعتراض به رای هیئت حل اختلاف در خصوص صدور سند مالکیت به نام متقاضی
  8. اعتراض به رای تنظیم سند رسمی انتقال ملک شهرداری یا دولت به نام متقاضی
  9. ابطال سند رسمی انتقال ملک دولت، اوقاف یا شهرداری به نام متقاضی
  10. ابطال سند رسمی مالکیت صادره به نام متقاضی بر اساس رای هیات
  11. اصلاح سند رسمی مالکیت صادره به نام متقاضی بر اساس رای هیات
  12. دعاوی املاک
  13. افرا ملک مشاع
  14. تفکیک ملک مشاع
  15. دستور فروش ملک مشاع
  16. دعاوی مربوط به قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی
  17. اعتراض به تصمیمات هیات حل اختلاف موضوع بند 2 ماده 33 قانون برنامه جهارم توسعه
  18. دعاوی مربوط به اشتباهات ثبتی
  19. رسیدگی به اسناد مالکیت معارض در هیات نظارت و شورای عالی ثبت
  20. صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی

مراجع دارای صلاحیت رسیدگی به دعاوی ثبتی

دعاوی ثبتی به دعاوی اطلاق می شود که در جریان ثبت اسناد و املاک و اجرای اسناد لازم الاجرا موضوعیت پیدا می کند و عموما برای حل مشکلات آن نیازمند داشتن یک وکیل ثبتی می باشد. همچنین به دعاوی مانند ثبت املاک، ثبت اسناد، اعتراض به ثبت املاک، اعتراض به تحدید حدود، اعتراض به حقوق ارتفاقی، اعتراض به رأی هیأت حل اختلاف، تعیین تکلیف اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی و غیره اطلاق می شود.

دعاوی ثبتی در دو مرجع مختلف با صلاحیت های جداگانه رسیدگی می شود. رسیدگی به برخی از این اختلافات در صلاحیت ذاتی محاکم دادگستری می باشد که در ماده 16 و 20 قانون ثبت تصریح گردیده است. دسته دیگر در صلاحین هیات نظارت و شورای عالی ثبت می باشد که در ماده 25 قانون ثبت به آن اشاره شده است. برای رسیدگی به اعتراضات ثبتی خود می توانید از بهترین وکیل ثبتی در تهران کمک بخواهید.

دعاوی ثبتی مورد رسیدگی در دادگستری

دعاوی مربوط به ثبت املاک: این مورد مربوط به آن دسته از دعاوی می باشد که در جریان ثبت املاک و قبل از ثبت ملک در دفتر املاک حادث گردیده است. حل و فصل آن مربوط به دادگستری می باشد و تحت عنوان اعتراض به ثبت مورد بررسی قرار می گیرد. برخی از این املاک عبارتند از: معامله معارض، نحوه صدور سند مالکیت، املاکی که اسناد ثبتی آن در جنگ یا حوادث مترقبه از بین رفته است، تعیین تکلیف پرونده های ثبت بدون سابقه و …

دعاوی مربوط به ثبت و اسناد و ابطال و اصلاح سند: دعاوی که بعد از ثبت ملک در دفتر املاک و صدور سند مالکیت حادث می گردد مانند دعاوی مربوط به ابطال سند، دعوای اعتراض افرازی، دعاوی مربوط به اسناد مالکیت معارض و …

دعاوی مربوط به اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا: این دعاوی مربوط به مواردی است که در جریان اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا ممکن است اتفاق بیفتد. در این حالت ممکن است ناظر به دستور اجرا سند رسمی باشد و یا اینکه شکایت به دلیل حعلی بودن یک سند رسمی اتفاق بیفند که توسط دادگستری مورد پیگیری است.

دعاوی ثبتی مورد رسیدگی در هیات نظارت و شورای عالی ثبت

هیات نظارت: مطابق با ماده 6 قانون ثبت، برای رسیدگی به کلیه اختلافات و اشتباهات مربوط به ثبت اسناد و املاک در مقر هر دادگاه، هیاتی با نام هیات نظارت تشکیل می شود و به کلیه اختلافات و اشتباهات امور ثبتی رسیدگی می کند. این کار در محدوده وظایف هیات نظارت می باشد. برای پیشبرد مسیر بهتر است از بهترین وکیل ثبتی کمک بخواهید.

شورای عالی ثبت: از دیگر مراجع اداری رسیدگی به اشتباهات و اختلافات ثبتی، شورای عالی ثبت می باشد. مطابق با ماده 25 شورای عالی ثبت فقط مرجع تجدید نظر نسبت به آراء هیأت نظارت است که دارای دو شعبه املاک و اسناد است به صورت کلی رسیدگی هیأت نظارت واجد جنبه ترافعی نمی باشد و در رفع اشتباه و رفع اشکال و تشخیص صحت و سقم اقدامات خلاصه می شود.

وکیل ثبتی

چرا به یک وکیل ثبتی نیاز داریم؟

در بخش های پیشین در مورد انواع دعاوی ثبتی و مراجعی که به این امور رسیدگی می شود به طور مفصل به بحث و بررسی پرداختیم. وکلای ثبتی شرایط و ضوابط را به خوبی می دانند و و برای حل این امور می توانند به خوبی شما را راهنمایی کنند. تنها با آشنایی با قوانین نمی توان ادعا کرد که در دعاوی ثبتی و مشکلات ناشی از آن موفق خواهید شد. زیرا قانون ثبت یکی از قوانین مهم و پیچیده کشور می باشد. برای حل مسائل حقوقی و ثبتی خود بهترین راه و ساده ترین راه مشورت کردن با یک وکیل ثبتی معتبر می باشد که برای حل پرونده خود از وی کمک بگیرید. برای مشاوره و کسب راهنمایی می توانید با شماره های درج شده تماس حاصل نمایید و از مجموعه وکلای دادجویان کمک بخواهید.

همانطور که می دانید آشنایی یک وکیل با زیر و بم های قانون اساسی و جزئیات ریز آن از مهم ترین مشخصات می باشد. اما در مورد یک وکیل ثبتی در تهران با مهارت، تسلط کامل به سخنوری و مهارت نوشتاری عالی بسیار حائز اهمیت است. به خصوص اینکه وکلای ثبتی با اسناد ملی سروکار دارند و می بایست مهارت نوشتاری آن ها تایید شده باشد. این وکلا بایستی در تنظیم دقیق اسناد رسمی مهارت داشته باشند. در این راستا گروه وکلای دادجویان با چندین سال تجربه در زمینه های مختلف آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد

 ارائه اعتراض توسط وکیل ثبتی

وکیل ثبتی از ابتدا تا انتهای جریانات پرونده های مختلف در کنار موکلش است و شرایط مهم حقوقی را مطرح می کند:

هر كس نسبت به ملك مورد ثبت اعتراضي داشته باشد بايد از تاريخ نشر اولين اعلان نوبتي تا ۹۰ روز اقامه دعوي نمايد عرض حال مزبور ‌مستقيما باداره يا دايره يا شعبه ثبتي كه در ضمن اعلان نوبتي معين شده است تسليم مي ‌شود در مقابل عرض حال بايد رسيد داده شود در صورتي كه‌ عرضحال در مدت قانوني داده شده باشد اداره ثبت آن را نزد محقق ثبت و يا دفتر محكمة كه مرجع رسيدگي است ارسال مي ‌دارد اگر اداره ثبت‌ تشخيص دهد كه عرض حال خارج از مدت داده شده كتبا نظر خود را اظهار خواهد كرد و حكم محكمه ابتداي محل اطلاع مي‌ دهد تا حاكم مزبور در ‌جلسه اداري موافق نظامنامه وزارت عدليه رسيدگي كرده راي دهد راي حاكم محكمه ابتداي در اين موضوع قاطع است

هرگاه راجع به ملك مورد تقاضاي ثبت بين تقاضا كننده و ديگري قبل از انتشار اولين اعلان نوبتی دعوای اقامه شده و در جريان باشد ‌كسيكه طرف دعوي يا تقاضا كننده است بايد از تاريخ نشر اولين اعلان نوبتي تا ۹۰ روز تصديق محكمه را مشعر بجريان دعوي باداره ثبت تسليم‌ نمايد و الا حق او ساقط خواهد شد.

در مواردي كه اداره ثبت تشخيص دهد تصديق مزبور خارج از مدت باداره ثبت تسليم گردیده موافق ماده ۱۶ عمل خواهد شد. در صورتي كه محكمه يا محقق ثبت قرار عدم صلاحيت خود را صادر نمايد مکلف است پس از قطعيت قرار مزبور به تقاضاي مدعي ‌دوسيه عمل را براي مرجع صلاحيت دار بفرستد در اين مورد تجديد عرضحال لازم نيست.

وظایف وکیل امور ثبتی چیست؟

مهم ترین وظایف یک وکیل ثبتی محدود به انجام امور ثبتی نظیر ثبت کلیه کسب و کارهای تجاری می باشد که از جمله آن ها می توان به ثبت شرکت، ثبت نشان و نماد تجاری، ایجاد کلیه دادخواست های مربوط به تشکیل پرونده های ثبتی و … اشاره کرد. در این زمینه ها وکیل ثبتی می تواند به موکل خود مشاوره دهد و یا اینکه برای انجام کلیه امور مربوطه به سازمان ثبت اسناد رسمی مراجعه کند.

اغلب کار وکیل ثبتی در تهران با اداره ثبت اسناد و املاک کشور می باشد. به همین دلیل می توان گفت یک وکیل امور ثبتی انجام طی کلیه مراحلقانونی در سند زدن یک ملک خاص را بر عهده دارد. پس از اینکه عرصه و عیان یک ملک توسط مهندسین شهذی اداره ثبت اسناد مشخص شد، حق تنظیم قانونی سند رسمی این ملک بر عهده وکیل ثبتی می باشد. عموما مشاهده شده است که اعتراض به جعلی بودن سند یک ملک توسط بهترین وکلای ثبتی به قانون ارائه شده است.

از دیگر مسائل ثبتی که جزو رایج ترین موضوعات می باشد، مربوط به ازدواج و طلاق و امور مربوط به اداره ثبت احوال منظقه می باشد. این مورد را نیز وکیل ثبتی می تواند پیگیری کند. همچنین از دیگر وظایف نادر یک وکیل ثبتی در تهران، انجام کارهای مربوط به ثبت اختراع می باشد که انجام این وظیفه ملزم به اجازه موکل است.