وکیل حقوقی

بسیاری از شهروندان به طور خلاصه و اجمالی با وکیل و مفهوم وکالت آشنایی دارند. امر وکالت شاخه های مختلفی دارد که یکی از آن ها وکیل حقوقی می باشد. عموما وکیل به شخصی گفته می شود که در دادگاه و یا در مراجع قضایی حاضر می شود و به دفاع از حق و حقوق موکل خود می پردازد. با این حال وکیل شدن و وکالت کردن علاوه بر اینکه یک شغل تخصصی محسوب می شود، نیازمند داشتن تحصیلات خاص و گذراندن دوره ای مخصوصی است تا شخص بتواند به عنوان وکیل شناخته شود. اما یافتن بهترین وکیل حقوقی در تهران اندکی سخت است.

برخی از شهروندان تصور می کنند ک به صرف اینکه شخصی در رشته حقوق تحصیل کرده، وکیل شده است و می تواند در دادگاه های عمومی برای دفاعیه حاضر شود. به کار بردن چنین اصطلاحاتی از منظر حرفه ای و به لحاظ حقوقی نادرست است و باعث می شود افراد در انتخاب یک وکیل حقوقی دچار اشتباه شوند چرا که ویژگی های بهترین وکیل حقوقی متفاوت است.. در این بخش می خواهیم شما را با وظایف و ویژگی های یک وکیل حقوقی آشنا کنیم. با بهترین وکیل تهران همراه باشید.

بهترین وکیل حقوقی

به فردی که نمایند شخص حقیقی و یا حقوقی در مسائل حقوقی باشد و در مراجع مختلف اعم از دادگاه ها و قضایی فعالیت کند، وکیل حقوقی در تهران گفته می شود. در کل وکیل به معنی نماینده، قانون دار، پیشکار، مدافع و قیم موکل خود می باشد و از جانب کسی مامور به احقاق حقوق مربوط به خویش است که به وی موکل گفته می شود.

طبق قوانین مدنی هر اقدامی که از سوی وکیل حقوقی صورت می پذیرد متوجه موکل خود می باشد. در نتیجه وظیفه ای که بر عهده یک وکیل حقوقی می باشد بسیار سنگین است چرا که به دلیل کوچکترین اشتباه وکیل حقوقی ممکن است حقوق موکل پایمال گردد. چه بسا که حقوق بسیاری از مردم نادیده گرفته شده تنها به این دلیل که وکیل او در بیان اظهارات و یا دفاع از حقوق موکل خود به خوبی عمل نکرده است.

امروزه نیاز به وکیلی که همواره در تمامی مسائل قضایی و حقوقی پشتیبان و مشاور اشخاص باشد، دیده می شود. در کشورهای غربی با قانون عرفی، وکلای حقوقی جزو قویترین قشر جامعه وکالت محسوب می شوند. چرا که معیار دفاعیات وکیل حقوقی در نظام عهای غربی، پرونده های مشابهی است که در گذشته بر روی آن ها کار کرده است. بنابراین واضح و مشخص است که دایره مطالعات این وکلا بسیار گسترده می باشد و می بایست با تسلط به موضوعات مشابه و گردآوری انواع آراء قضایی، قدرت استدلال خود را بالا نگه دارند.

یکی از مشکلات مردم در جامعه یافتن بهترین وکیل حقوقی در تهران برای دفاع حقوق خود در دادگاه می باشد. در این راستا مجموعه دادجویان با داشتن چندین سال تجربه در زمینه پرونده های حقوقی آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد. تنها کافیست که فرم درخواست مشاوره را پرکنید و منتظر تماس وکلای ما باشید.

وکیل حقوقی

انواع وکیل حقوقی

وکیل حقوقی به موجب قراردادی که با موکل خود دارد، نماینده وی در امور حقوقی می باشد. حیطه اختیارات وکیل حقوقی در وکالت نامه وی مشخص و تعیین می گردد. حال منظور از انواع وکیل حقوقی چیست؟ حتما عبارات وکیل پایه یک دادگستری و یا وکیل مدنی را شنیده اید، و یا دیده اید که از طرف شخصی برای شخص دیگر وکیل اتخاذ شده است. اما منظور از انواع وکیل حقوقی این است که وکیل حقوقی مورد نظر برای چه امری اتخاذ گردیده است؟ آیا هدف از وکیل انتخابی کمک گرفتن از وی برای امور قضایی است؟ و یا امور اداری موکل خود را قرار است پیگیری کند؟ و یا نماینده قانونی فردی است که شخص در زندان است؟ در حالت کلی می توان گفت سه نوع وکیل حقوقی در تهران داریم که به شرح زیر می باشد.

در مواردی پیش خواهد آمد که شخصی احتیاج به وکیلی دارد که از حقوق وی دفاع کند، اما به دلایلی نمی تواند به اختیار کردن وکیل اقدام کند. در نتیجه کسی را به عنوان واسطه قرار می دهد تا برای وی با وکیلی مشورت کرده و قراداد وکالت نامه تنظیم کند. به این نوع وکیل که به واسطه کسی دیگر برای شخص اختیار می شود، وکیل مع الواسطه گفته می شود. وکیل مع الواسطه نیز جزو وکلای رسمی دادگستری می باشد.

برخی از امور نیازمند این است که شما دارای یک نماینده قانونی برای پیشبرد امور اداری و حقوقی خود باشید. بنابراین وکیل مدنی و موکل برای تنظیم وکالت نامه به دفتر ثبت اسناد مراجعه می کنند و اقدام به تهیه و تنظیم وکالت نامه ای می کنند که به موجب آن وکیل حقوقی نماینده قانونی فرد در امور مشخص شده می باشد. وکیل مدنی نیز جزو وکلای رسمی دادگستری محسوب می شود.

به وکیلی گفته می شود که تحصیلات عالیه خود را در علوم مبانی و فقه و حقوق گذرانده است و در آزمون وکلای دادگستری موفق به کسب رتبه بالا گردیده است. این وکلا پس از سپری کردن دوره کارآموزی، پروانه کسب وکالت خود را دریافت می کنند و آماده ارائه خدمات حقوقی به جامعه خود می باشد. وکلای پایه یک دادگستری از وکلای درجه یک می باشند که به قوانین حاکم بر جامعه تسلط کامل دارند.

وکیل کیفری

مشاوره با وکیل حقوقی

با توجه به افزایش اختلاف میان افراد و اشخاص، عموما مردم ناچار می شوند که برای حل اختلافات موجود، به محکمه های قضایی مراجعه کنند. حل این اختلافات بر اساس قوانینی می باشد که در کشور وضع شده و خود شامل چندین جلد کتاب است. بدیهی است که استنباط به این قوانین و کتب از دایره اختیارات مردم عادی خارج است و عامه مردم از قوانین و تبصره ها آگاهی ندارند. چه بسیار افراد که در زمینه حقوق دارای پیشتوانه اندکی از علم حقوق بوده اند و با مراجعه به دادگاه نتیجه عکس گرفته اند و نتوانسته اند که حق خود را دریافت کنند.

همانطور که در پزشکی خود درمانی موجب ضرر به جسم و روح بیمار می گردد. در امور حقوقی نیز این گونه اعمال نظرها موجب ضررهای جانی و مالی جبران ناپذیری خواهد شد که نه تنها خود فرد بلکه ممکن است چندین خانواده را از حقوق قانونی شان محروم کند. طبق قانون موضوعه کشوری از جمله حقوق اشخاص این است که می توانند برای انجام کارهای اداری و غیر اداری و کارهای قضایی، به نیابت از خود با درج حدود اختیارات، کسی را به عنوان وکیل حقوقی در تهران برای انجام کارهای مذکور انتخاب کنند.

انواع وکیل حقوقی در نحوه انتخاب

همه مردم جامعه برای تحقق اهداف و احقاق حق خود احتیاج به دفاع، راهنمایی و مشاوره وکیل حقوقی دارند. پس در همه امور قضایی و همه امور اداری شخص احتیاج به نماینده قانونی دارد که واسطه و نماینده او در انجام امور باشد. اما برخی از مردم به خاطر بضاعت مالی و یا به دلایل دیگر از اختیار کردن وکیل برای دفاع خودداری می کنند. به موجب قانون دادرسی باید تمام کسانی که مسائلی در امور قضایی دارند از وکیل مشاوره و راهنمایی بخواهند و نماینده آنها در این مراجع قضایی باشد. در همین راستا قانون گذار قوانینی را مطرح و ثبت کرده است که همه مردم از این حق و خدمت بهره مند شوند. در این خصوص نوع وکیل انتخابی به چند دسته زیر تقسیم می شوند.

وکیل حقوقی انتخابی

همانطور که از نام آن پیداست این وکیل فردی است که شخص به اختیار خود وکیل مورد نظر را پس از تحقیقات لازمهف انتخاب کرده است و پس از تنظیم وکالت، وی را به عنوان نماینده قانونی خود به دادگاه معرفی می کند.

وکیل حقوقی معاضدتی

وکیل حقوقی معاضدتی نیز نوعی وکیل تسخیری محسوب می شود چرا که دادگستری وی را انتخاب می کند تا به صورت رایگان وکالت شخصی را که در مراجع قضایی پرونده دارد، بر عهده بگیرد. اما تفاوت آن با وکیل تسخیری در این است که وکیل حقوقی تسخیری صرفا در امور کیفری فعالیت می کند اما وکیل معاضدتی در امور مدنی وظایف خود را بر عهده می گیرد.

وکیل حقوقی سازمانی

قانون برای حمایت از کارمندان خود اعم از کارمندان نیروی مسلح و کارمندان دولتی، وکلای سازمانی را اختیار کرده است. بدین منظور که در صورتی که کارمندان دولتی در امور قضایی با مشکلاتی مواجه شوند می توانند از وکیل حقوقی سازمانی کمک بگیرند. اگر کارمند لشکری و یا کشوری در ضمن خدمت خود با مشکل مواجه شود، سازمان و اداراه مربوطه موظف است که وکلای متخصص خود را در اختیار وی قرار دهد تا حقوق وی پایمال نشود.

وکیل حقوقی تسخیری

وکیل حقوقی تسخیری به فردی گفته می شود که در امور کیفری فعالیت می کند. در برخی از پرونده های قضایی، فرد دارای بضاعت مالی برای انتخاب یک وکیل نیست. در این راستا دادگاه خود اقدام به انتخاب وکیل از میان وکلای دادگستری می کند که به صورت رایگان مدافع امور موکل خود می باشد. به این فرد وکیل حقوقی تسخیری گفته می شود.

وکیل حقوقی کارآموز

وکیل حقوقی کارآموز به فردی گفته می شود که به تازگی آزمون های مهم دادگستری را گذرانده است و بایستی مدتی را زیر نظر یک وکیل دادگستری آموزش ببیند. سرپرست وی پرونده های سبک را در اختیار کارآموز قرار می دهد. به چنین وکلایی، وکیل حقوقی کارآموز گفته می شود.

وکیل حقوقی قوه قضاییه

در راستای اجرای قانون ۵ ساله سوم توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور  افرادی که موفق به کسب پروانه وکالت از مرکز کارشناسان قوه قضاییه شده اند وکیل حقوقی قوه قضاییه می گویند که از مهم ترین نوع وکلا محسوب می شود.

وکیل حقوقی اتفاقی

وکیل حقوقی اتفاقی به فردی گفته می شود که دانش آموخته وکالت می باشد اما نه آزمون وکالت داده است و نه اینکه دوره کارآموزی خود را گذرانده است. اما به صورت اتفاقی برای دفاع از حقوق خانواده و یا خویشاوندان خود وارد مسائل قضایی و دادگاه می شود. وی می تواند با کسب مجوز و پرداخت هزینه های مرسوم به دفاع از خویشاوندان خود بپردازد.

وکیل حقوقی ایثارگران

وکیل حقوقی ایثار گران یا وکیل حمایتی کسی است که در دفاع از ایثارگران و بسیجیان در مسائل قضایی ورود می کند. این افراد که از دفاتر حمایت قضایی پروانه وکالت دریافت کرده اند به حمایت از بسیجیان و ایثارگران تحت عنوان وکیل قضایی یا حمایتی در دفاع از حقوق آنان فعالیت می کند.

وکیل حقوقی

مشاوره با بهترین وکیل حقوقی

در بخش های پیشین به طور اختصار در مورد حیطه کاری وکلای حقوقی به بحث و بررسی پرداختیم. زیرشاخه های بخش بهترین وکیل حقوقی، از جمله قانون مدنی، قانون آیین دادرسی مدنی، قانون حمایت از حقوق مولفان و هنرمندان، قانون مسئولیت مدنی و … فوانین از این دسته بوده که بیشتر روابط فی مابین افراد، قراردادها، تعهدات و مسئولیت ها را بررسی می کند.

بدیهی است که موضوع هر پرونده ای با دیگری متفاوت است و مدارک و دلایل موجود، نحوه دفاع را نیز تغییر خواهد داد. پس بهتر است قبل از هر گونه اقدامی در ابتدا با یک وکیل حقوقی متخصص در امور مربوطه مشورت کنید و سپس اقدامات قضایی را به صورت شخصی و یا با حمایت یک وکیل حقوقی پیگیری کنید. برای این کار می توانید فرم درخواست مشاوره را پر کنید و منتظر تماس وکلای حقوقی دادجویان باشید.

بهترین وکیل حقوقی در تهران

در بخش های پیشین بیان شد که وکیل حقوقی فردی است که به نیابت از موکل خود تمامی مسائل قضایی و کیفری وی را پیگیری می کند. در هر پرونده قضایی که پیش می اید اولین سوال این است که بهترین وکیل حقوقی برای پرونده مورد نظر چه کسی است؟ تمامی وکلای دادگستری در حیطه کاری خود عالی هستند اما باید این موضوع را هم در نظر بگیریم که قبل از انتخاب وکیل مورد نظر باید حیطه قضایی پرونده خود را مشخص کنیم. پس معیار اول این است که اگر مسئله شخص مربوط به امور حقوقی باشد باید وکیل متخصص امور حقوقی را انتخاب کرد و اگر مسائل قضایی شخص مربوط به امور کیفری باشد، لازم است تا از وکیل متخصص در امور کیفری کمک بگیرد.

نحوه تنظیم قرارداد وکالت

دومین معیاری که می بایست در نظر داشته باشید این است که وکیل مورد نظر چقدر در حوزه کاری شما متخصص است؟ آیا دارای تجربه قبلی در این زمینه بوده است؟ در این مقاله در مورد بهترین وکیل حقوقی در تهران متخصص در زمینه های مختلف بحث شد. بهتر است به صورت تخصصی تر وکیل مورد نظر را اتخاذ کنید. وکلای حقوقی در حوزه های مختلفی اعم از شرکتی، خانوادگی، ملکی و … فعالیت می کنند که می بایست حوزه مد نظر خود را انتخاب کنید.

سومین معیار برای انتخاب بهترین وکیل حقوقی، انتخاب وکیل در شهر و کشور اقامت خود است. اگر در شهر تهران زندگی می کند بهتر است از وکلای مجرب همان شهر به عنوان نماینده قانونی کمک بگیرد. اختیار وکیل در شهری دیگر به جز شهر سکونت خود کاری اشتباه است. قانون اساسی در همه کشور به یک شکل و ماهیت است اما در برخی از موارد قاضی با توجه به مناسبات، فرهنگ و رسوم اجتماعی آن شهر حکمی را صادر می کند، وکیلی که در آن شهر زندگی می کند آشنایی کاملی بر اجتماع و هم بر دادگاه و قضات آن شهر دارد. یا در صورت نیاز در کمترین زمان به وکیل دسترسی داشته باشد. ‌پس سومین معیار بهترین وکیل، وکیل شهر محل سکونت موکل است.

چهارمین و آخرین معیار انتخاب بهترین وکیل که گاهی در مقایسه با بار حقوقی آن اصلا مهم نیست، مسئله مالی و هزینه وکالت وکیل است. گاهی مسئله حقوقی و کیفری به حدی برای شخص از لحاظ مالی یا از لحاظ اجتماعی مهم است که جوانب هزینه ای را نادیده می گیرد. اما خب وکیلی که هزینه وکالت و مشاوره او با بودجه شخص سازگاری داشته باشد، در انتخاب او تاثیر دارد.

جهت دریافت مشاوره از وکیل حقوقی می توانید مطابق با آدرس درج شده در دفتر وکالت وی حضور داشته باشید و یا اینکه با شماره های درج شده تماس حاصل نمایید. همچنین سایت کانون وکلای دادجویان برای راحتی موکلین خود وب سایتی را راه اندازی کرده است. با مراجعه به وب سایت و تکمیل فرم درخواست مشاوره می توانید با وکیل متخصص در حوزه مورد نظر مشورت کنید.

تعهدات وکیل حقوقی نسبت به موکل خود

در خصوص تعهداتی که یک وکیل حقوقی در قبال موکل خود دارد، اختیاراتی است که در عقد قرارداد وکالت نامه مشخص و تعیین شده است. دفاتر اسناد رسمی که وکالت نامه میان وکیل حقوقی و موکل را تنظیم می کنند، حوزه اختیارات وکیل را تعیین می کنند. طبق وکالت نامه وکیل موظف است تمامی وظابف خود را به انجام رساند.

تعهدات موکل نسبت به وکیل حقوقی

موکل نیز همانند وکیل حقوقی می بایست به مواردی که در وکالت نامه بیان شده است عمل کند. یعنی طبق قرارداد تمامی حق الزحمه وکیل حقوقی خود را پرداخت کند و هزینه هایی که برای اهداف موکل خرج کرده است می بایست توسط موکل پرداخت گردد. همچنین در صورتی که وکیل کاری را انجام دهد که از حوزه اختیارات وی خارج باشد، موکل هیچ گونه تعهدی نسبت به آن ندارد.

لزوم مراجعه به وکیل حقوقی

متاسفانه در کشور ما به دلایل مختلف از جمله عدم وجود استفاده از وکیل، اجباری نبودن حضور وکیل در بسیاری از دعاوی و همچنین تعامل نامناسب میان وکیل و موکل در چند سال اخیر؛ بسیاری از وکلای دادگستری و عامه مردن اهمیت حضور وکیل و فعالیت های تحصصی وی را در سطح جامعه کمرنگ کرده اند. اما باید این مورد را در نظر داشت که هر کاری را باید به کاردان سپرد. طبیعتا افرد جامعه در تمامی کارهای تخصصی دارای تجربه و تخصص نیستند و هر فردی تنها در شغل و حرفه ی خود می تواند فعالیت کند. بنابراین به هنگام برخوردن با یک موضوع قضایی نیز می بایست از یک فرد متخصص کمک گرفت.

باید اذعان داشت که وکلای بسیار متبهر و باتجربه ای در حال حاضر مشغول به کار می باشند که برخی از آن ها صرفا در حوزه حقوقی فعالیت داشته و پرونده غیر از حقوقی را نمی پذیرند. بر همگان واضح است که وقتی یک وکیل تنها در یک حوزه به صورت تخصصی فعالیت می کند قطعا تجربه ای گرانبها و تخصصی چشمگیر کسب خواهد نمود. این امر نه تنها حقوق موکل را فراهم می کند، بلکه قاضی دادگاه را نیز در جهت تصمیم درست و اجرای عدالت یاری می کند.

بنابر فرمایشات استاد کاتوزیان پدر علم حقوق، وکیل و قاضی دو بال فرشته عدالت هستند و بدون حضور یکی از آنها امکان اجرای عدالت نا ممکن است لازم به ذکر است مرحوم دکتر ناصر کاتوزیان از بزرگان علم حقوق بوده و گرایش تخصصی ایشان نیز مباحث حقوق خصوصی بوده است ایشان مدتها قاضی دادگستری و سپس به امر وکالت پرداخته اند و در هر دو بخش تخصصی علم حقوق فعالیت داشته اند. جهت دریافت مشاوره در زمینه حقوقی می توانید با شماره های درج شده تماس حاصل نمایید و از مشاوره بهترین وکیل تهران بهره مند شوید.