آیا با این که قرار وثیقه چیست آشنایی دارید؟ آیا میدانید که میزان قرار وثیقه چقدر است؟ قرار وثیقه کی صادر می شود؟ بهترین وکیل برای قرار وثیقه در تهران کیست؟ این ها سوالاتی هستند که ممکن است از سر کنجکاوی یا خدای ناکرده بخاطر پیش آمدن مشکل قانونی برای خودتان یا نزدیکانتان، در ذهن تان ایجاد شده باشند. مسائل قانونی و حقوقی چه در کشور ما ایران و چه در همه کشور های جهان که از قانون اساسی و قوانین مختلف در مورد مسائل مختلف اجتماعی و کشوری استفاده می کنند، جنبه ها و ریزه کاری های خاص خودش را دارد.
یکی از این جنبه های قانونی و حقوقی که بیشتر در مورد پرونده های کیفری و بعضا در مورد پرونده های حقوقی وجود دارد، قرار وثیقه است. در ادامه بحث هم همراه دادجویان باشید تا اطلاعات بیشتر و کامل تری در مورد وثیقه، میزان آن، زمان صادر شدن قرار آن و…. بدست آورید. در صورتی که نیاز به بهترین وکیل کیفری در تهران دارید با ما همراه باشید.
قرار وثیقه چیست؟
پیش از این که به سراغ مطالبی مثل این که قرار وثیقه چه زمانی صادر می شود یا بحث وکیل کیفری قرار وثیقه برویم، بهتر است که کمی با خود وثیقه آشنا شویم. وثیقه یا قرار وثیقه مبلغ مالی یا دارایی غیرمنقولی است که در ازای شرطی نزد طرف قرارداد یا دادگاه میگذارند. معنای لغوی وثیقه، استوار، آنچه بدان اعتماد شود و محکم کاری است. به عبارت دیگر آزادی فرد بازداشتی با تأمین وثیقه به این معناست که متهم تا زمان تشکیل دادگاه در خارج از زندان خواهد بود،
اما در زمان تشکیل دادگاه باید پاسخگوی اتهامات باشد و در صورت مجرم شناخته شدن و محکومیت به زندان، دوباره به زندان برگردد. معمولاً برای آزادسازی مشروط فرد زندانی مبلغی متناسب به میزان جرم و اهمیت پرونده وی صادر میگردد که این مبلغ و محدودیت های آزادی فرد را قاضی پرونده مشخص میکند. شما برای بهتر پیش رفتن روند پرونده تان مثل همین وثیقه گذاشتن، می توانید از وکیل کیفری قرار وثیقه دادجویان کمک بگیرید.
کسب اطلاعات بیشتر: نحوه شکایت از کارفرما
تعاریف قانونی در مورد این که قرار وثیقه چیست هم به این شرح هستند. وثیقه به عنوان تأمین کیفری مطابق ماده ۱۳۲ قانون آیین دادرسی کیفری: «به منظور دسترسی به متهم و حضور به موقع وی در موارد لزوم و جلوگیری از فرار یا پنهان شدن یا تبانی با دیگری، قاضی مکلف است پس از تفهیم اتهام به وی یکی از قرارهای تأمین کیفری را صادر کند.» مطابق ماده ۱۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری: «هرگاه متهمی که التزام یا وثیقه داده در موقعی که حضور او لازم بوده، بدون عذر موجه حاضر نشود، وجه التزام به دستور رئیس حوزهٔ قضایی از متهم اخذ و وثیقه ضبط خواهد شد.
اگر شخصی از متهم کفالت نموده یا برای او وثیقه بسپرد و متهم در موقعی که حضور او لازم است، حاضر نشود، به کفیل یا وثیقهگذار اخطار میشود ظرف ۲۰ روز متهم را تسلیم کند. در صورت عدم تسلیم و ابلاغ واقعی اخطاریه، به دستور رئیس حوزهٔ قضایی وجهالکفاله اخذ و وثیقه ضبط خواهد شد.»
میزان قرار وثیقه چقدر است؟
در پاسخ به این که میزان قرار وثیقه چقدر است، نمی توان پاسخ دقیقی را اعلام کرد. زیرا مطابق با قوانین و مقررات آیین دادرسی کیفری تعیین میزان مبلغ وثیقه بر عهدهی مرجع قضایی صادرکننده وثیقه است. در دید قانون و مقام قضائی میزان وثیقه باید متناسب با نوع جرم ارتکابی و مجازات آن و میزان خسارات زیاندیده از جرم تعیین شود. مبلغ وثیقه نباید کمتر از خسارت وارده به شاکی یا زیان دیده باشد بلکه باید به میزان ضررو خسارات وارده در نظر گرفته شود.
توجه داشته باشید که معرفی نوع وثیقه از اختیارات متهم است و مقام قضایی مجاز نیست نوع وثیقه را محدود به مصداق خاصی مانند وجه نقد نماید. در صورتی که متهم برای وثیقه مال غیر منقولی معرفی نماید مال مورد جهت ارزیاب به کارشناس ارجاع می شود. اگر مال معرفی شده به میزان وثیقه یا بیشتر از آن باشد بازپرس قرار قبولی وثیقه صادر می کند ولی اگر کمتر باشد متهم باید مال دیگری را به عنوان وثیقه معرفی کند.
کسب اطلاعات بیشتر: بهترین وکیل رفع ممنوع الخروجی
قرار وثیقه چه زمانی صادر می شود؟
یکی از سوالات پر تکرار از وکیل کیفری قرار وثیقه این است که قرار وثیقه چه زمانی صادر می شود؟. در پاسخ به این سوال باید گفت که، پس از معرفی مالی به عنوان وثیقه، نوبت به بررسی آن و صدور قرار قبول وثیقه می رسد. لازم نیست که وثیقه معرفی شده متعلق به خود متهم باشد و توسط او ارائه شود، بلکه حتی اگر شخص ثالثی نیز برای تضمین انجام تعهد متهم به حضور در مرجع قضایی، اقدام به وثیقه گذاری نماید قابل پذیرش است.
در نهایت ذکر این موضوع قابل اهمیت است که در حال حاضر رایج ترین شکل وثیقه در عمل، توثیق(وثیقه گذاشتن) مال غیرمنقول است که معمولا هم در دفتر املاک له ثبت رسیده و نقل و انتقال آن تابع تشریفات و محدودیت هایی است و هم از ارزش آن کمتر کاسته می شود. یک نکته دیگری هم که بد نیست در مورد وثیقه بدانید این است که متهمی که در مورد او وثیقه صادر می شود، تا سپردن وثیقه به بازداشتگاه معرفی می گردد. اما در صورت بازداشت، متهم می تواند تا مدت 10 روز از تاریخ ابلاغ قرار بازپرس، نسبت عدم پذیرش وثیقه اعتراض کند.
کسب اطلاعات بیشتر: بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران
وکیل کیفری برای قرار وثیقه
هدف ما از بیان این توضیحات و بیان موضوعاتی مثل قرار این که قرار وثیقه چه زمانی صادر می شود، وکیل کیفری قرار وثیقه و… تماما این بود که اطلاعات شما در این زمینه را افزایش داده شود تا در زمانی که خدای ناکرده نیاز به گذاشتن وثیقه پیدا کردید، بدانید باید چه کار کنید. در نهایت اما پیشنهاد کلی این است که پیش از انجام هرگونه اقدامی در زمان نیاز به وکیل حقوقی یا وکیل کیفری حتما تحقیق و مشورت های بسیار زیادی انجام دهید و حتما هم از افراد خبره در این حوزه مشورت بگیرید.
در صورتی که برای کسب اطلاعات بیشتر و یا پیگیری پرونده خود نیاز به دریافت مشاوره از بهترین وکیل کیفری وثیقه را دارید می توانید با شماره های درج شده در سایت دادجویان تماس حاصل نمایید و به صورت تلفنی از مشورت با بهترین وکیل تهران یعنی وکیل دادگستری دادجویان بهره مند شوید. گروه وکلای دادجویان در راستای دریافت حق شما با تا اخرین لحظه همراه شماست.